
En smörgås som är inspirerat av ett recept ur Monika Ahlbergs bästa menyer för sommaren. Vill man ha vin till så passar en nya världen sauvignon blanc bra.

Kantareller med sin kryddiga smak är såklart väldigt lämpade att ha i ett kryddsmör. Var gärna ute i god tid eftersom kantarellsmöret bara blir godare om det får stå några timmar innan servering. Kantarellsmör passar till både kött och fisk.

När kräftpremiären infinner sig är det inte slutet, men heller inte slutet på början, utan snarare början på slutet av sommaren. Kanske är det därför som vi satsar så hårt på kräftfesterna. Hur som helst så är det en av sommarens höjdpunkter för mig som kräftälskare, och det vet jag…

Stuvning är ett bra sätt att ta tillvara på skogens guld, kantarellen. Kantarellstuvning passar i crêpes, på varma mackor eller på en omelett.

Svamp i alla dess former är oslagbart. Och kan det bli mer ekologiskt? I det här receptet finns flera av naturens tillgångar. Vilda råvaror är alltid att föredra. Smaken är överlägsen och de kräver inte så mycket energi när de framställs.

Prins Bertil var inte bara motorprinsen han var även en hejjare med kastrullerna. Mest berömda av hans kulinariska bedrifter är hans pannbiffar med kantarellsås.

En god kycklingrrätt som passar bäst att göra under förhösten. Då både rotfrukterna och kantarellerna är som bäst.