Enkel oxfilékänsla med fransyska och kantareller

Med kantareller och lite grädde kommer man långt i sommarköket.

Renskavspanna

Lite lyxigare panna med renskav. Servera med kokt potatis och lingon, gärna lingonchutney.

Rencarpaccio med syltade kantareller, hjortronsås och tunnbrödsticks

En hyllning till fantastiska norrländska råvaror. Gravat reninnanlår går att byta ut mot gravad älg- eller oxfilé.

Älgrulader med kantareller

Tänk på att ruladerna alltid ska bräsera så länge så att köttet verkligen blir mört, att köttet får den tid…

Lammbogstek med ragu på polkabetor, smålök, kantareller och puylinser

På lammets framdel, där skuldran sitter, styckar man fram bogsteken. Vanligast är att den går ner som grytbitar eller i…

Rensteksröra med löjrom

Här ligger hela Norrland öppet! Det här är en suverän förrätt som man gärna kan göra på rester, allt rökt…

Viltjärpar med trattkantarellsås

Det här kan man kalla vilthusmanskost. Det går bra att använda vilken viltfärs som helst. Färsen formas med sked till…

Svampfräs

Gott tillbehör med trattkantareller som passar till bland annat oxfilé.

Pumpa med broccoli och kantarell

Svenska kokböcker svämmar inte direkt över av recept med pumpa som ingrediens, men här är ett som man kan hitta…

Crêpes med sparris och kantareller

Crêpes aux asperges et aux girolles är ett recept på franska kantarellcrepes.

Minipizza med kantareller

Kantareller förekommer i stora dela av vårt land. De är lätta att känna igen och omöjliga att förväxla med någon…

Kycklingfilé i ugn med gräddig kantarellsås

Mysig kycklingrätt som passar bra att servera när kvällarna börjar bli mörka.