Grön ärtsoppa

God och nyttig soppa att servera innan pannkakorna på torsdagar.

Kåldolmar

Kåldolmar är en av hörnstenarna i svensk husmanskost. Lite mer jobb att göra än kålpudding, men lite snyggare också. Gör…

Ugnsbakad falukorv

Svensk folkhemsklassiker som gör det lite småtrista halvfabrikatet falukorv till en liten vardagsfest. Ta inte den allra billigaste falukorven utan…

Gäddfärsqueneller

Avancerad svensk husmanskost där man tar tillvara på den fina insjöfisken gädda. Gäddan är en av ganska få inhemska råvaror…

Inlagd gurka

Klassiskt svenskt tillbehör till kött- och fiskrätter.

Ärtsoppa

Billig svensk husmanskost som traditionellt ätits på tordagar med efterföljande pannkakor. Ärtsoppa med fläsk är en het kandidat till titeln…

Raggmunkar

Raggmunkar med fläsk och rårörda lingon är klassisk svensk husmanskost.

Magdas ugnsbakade toscaäpplen

Plura Jonssons (Eldkvarn) mammas paradefterrätt från barndomen. Plura säger själv att man inte kunde sluta äta dess äpplen, det kunde…

Isterband med dillstuvad potatis

Klassisk husmanskost. Dillstuvad potatis med isterband serveras med fördel med rödbetor och gärna skånsk senap. Isterband är en lättrökt, grovkornig…

Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor är ett typiskt svenskt tillbehör.

Brunsås

En enkel grunsås som passar till många husmanskosträtter.

Dillkött

Klassisk svensk söndagsmiddag. Bilden är tagen av Kent Jardhammar.