San Francisco Sourdough

Berömd surdegsbaguette från den amerikanska västkusten som äts över hela det stora landet i väster.

Stifado

Traditionellt serveras stifado med bröd, oliver och fetast. Men numera är det inte ovanligt ta man får både pommes frites…

Gibson

Om mant byter ut oliven i Dry Martini mot två syltlökar blir det en Gibson.

Lennart

Lennart, Ragnar, Nisse och Pekka är kusiner där Ragnar var först med sin Absolut Kurant. Lennart är från Stockholm och…

Osso buco

Traditionell italiensk kalvgryta.

Cordon Blue

Cordon Bleu (fra. “blått band”) är en benämning som används på en rad företelser. Den mest kända är restaurangskolan Le…

Helstekt entrecôte med betor i brynt salviasmör och tomatsallad

Ät upp hela biten entrecôte! Köttet är dyrt och alla (eller i alla fall dom flesta) lämnar nästan hälften. Kotte…

Pepparlax

Enkel och smakrik lax. Servera pepparlaxen med fräscha våriga tillbehör som kokt sparris, nypotatis och späda salladsblad.

Belgiska våfflor

En belgisk våffla är en typ av våffla som är störe än de vi är vana vid, lättare smeten och…

Tequila slammer

Grejen med en Tequila Slammer är att man dricker den med stil. Efter att ingredienserna har hällts i glaset slickar…

Vindaloo

Vindaloo är en curryrätt som kan göras precis hur stark som helst om man vill det. Servera vindaloo med ris…

Piggvar i ugn

Piggvar är en stark kandidat till titeln världens godaste fisk. Piggvar må vara lite dyr att köpa, men den kräver…