Köttfärsjärpar

Järpe är som alla vet en vild fågel, en välsmakande skogshöna som trivs bäst i granskogar. Den påminner om orre…

Inlagd gurka

Klassiskt svenskt tillbehör till kött- och fiskrätter.

Heta kycklingburgare

Nyttiga och smakrika burgare. Vill man äta några av burgarna vid ett senare tillfälle så blir det allra godast att…

Örtgazpacho med olivolja och gurka

Överbliven soppa kan man frysa in och servera som granite. Ta fram och skrapa över till exempel en bruschetta med…

Ättiksgurka

Ättiksgurka eller smörgåsgurka är gott på mackor, speciellt med leverpastej, eller som tillbehör till kött eller smakrika fågelrätter. Detta recept…

Pressgurka

Ett hederligt svenskt tillbehör att servera med husmanskost och stekar.

Raita

Indisk yoghurtsås som svalkar bra till kryddheta indiska rätter.

Ägg- och kaviarsmörgås

En klassisk svensk smörgås där kaviarens sälta passar mycket bra ihop med äggsmaken.

Grönsallad

En nyttig grönsallad är ett enkelt sätt att se till att maträtten på tallriken får en vitamininjektion. Den är dessutom…

Enkel grekisk sallad

Grekisk sallad är en lika enkel som genialisk rätt. Den finns i lika många varianter som det finns grekiska byar….

Tzatziki

Tzatziki är en grekisk vitlöksås som består av i huvudsak grekisk yoghurt, riven gurka och vitlök. Tzatziki passar som förrätt…