Barbequesås

Amerikansk barbequesås med sydstatstouch. Passar till kött både som marinad och som sås.

Lepinje

Bröd från Balkan som påminner om pitabröd, men som är så gott att till och med de kräsnaste barn äter…

Bönor i senap och timjan

Med en god bönsallad som kan ersätta potatisen om man så vill.

Makrill sotad med curry och senapsdressing

Fråga fiskhandlaren och be honom svara ärligt på frågan om makrillen är riktigt färsk. För det måste den vara.

Vit sparris i smörpapper med scahlottenlök och dragon

Ett grilltillbehör signerat Paul Svensson.

Purjolök med honung, getost och lavendel

Tillbehör till grillning skapat av Paul Svensson. Enligt Paul passar purjolökarna bäst till lamm.

Grillade hamburgare

Grillat är godast, så är det. Röksmak tillför helt enkelt en dimension även till hamburgare. Servera grillade hamburgare mellan lätt…

Grillade svärdfiskspett

Svärdfisken har ett fast och fint kött som gör den väldigt lämpad för att trä upp på spett och grilla….

Morotstzatziki

Tzatsiki med lite mer tuggmotstånd än vanlig. Funkar som både sås och sallad till kött och fågel.

Briam

Grekisk grönsakslåda som kan vara både en maträtt i sig själv eller tillbehör till grillat kött.

Marinerade kycklingspett

Smakrika marinerade och grillade kycklingspett. Glöm inte blötlägga om träspett används.

Lammfärskebab med spiskummin, lime och persilja

Lammfärs har en stark och egen smak som står sig bra även i mustiga rätter. Jag har en förkärlek för…