Sötmjölksgelé med vinbär och lakrits

Om ni har möjlighet rekommenderar jag att ni nästa gång ni passerar en gårdsbutik ute på vischan stannar och frågar…

Vildgåsbröst med tillbehör

Vildgåsen jagas i augusti till december med lite lokala avvikelser.

Älgstek

Denna mustiga älgryta värmer gott i höstmörkret. Sverige har världens näst största älgbestånd med drygt 300.000 djur. Endast Ryssland har…

Jello shots

Nu är tydligen 90-talet hett och på 90-talet drack man jello shots. Alltså är jello-shots hett. Enklast gör man jelloshots…

Hemmagjord gelé

Gelé är ett franskt ord, som i sin tur kommer från latinets gelo = “få att stelna”, “få att frysa”….

Cumberlandsås

Ursprungligen en tysk sås, som numera är populärast i England. Cumberlandsås passar till vilt, kallskuren skinka eller patéer av olika…

Köttfärsbiffar

Smakrika köttfärsbiffar med grönsaker och vinbärsky.

Portersås

En god mustig sås med smak av skog som fungerar extra bra till viltkött och även med nötkött.

Rödvinbärsgelé

Att göra sin egen hemgjorda gelé är väldigt enkelt och billigt om man har egna vinbärsbuskar.

Frukttartelette

Fransk bakelsepaj som man gör med säsongens frukter.

Jelly

Jelly, jello eller jell-o är olika namn på den snygga gelé-liknade desserten som är o så populär i USA.

Gelégodis

Hemmagjort gelégodis som ger ungefär 40 välsmakande och fräscha bitar. En bra digital kökstermometer är ett måste för att lyckas…