Fänkåls- och apelsinsallad

En frisk och smakrik sallad signerad Tomas Tengby.

Friterade klyftor av åkeröäpple

Friterade äppelklyftor med vanilj, kanel och brunt socker. Det som skiljer en dussinkock från en stjärnkock är förmågan att välja de bästa råvorna som finns att tillgå och åkeröäpple är helt klart en av de bästa äppelsorterna. Perfekt konsistens har glassen när den är helt nykörd och töms ur maskjnen….

Julens fruktsallad med rostade nötter

Julig och fräsch fruktsallad av Leif Mannerström.

Svensk hummer och rimmad sej

Ett recept skapat av Mattias Dahlgren till hans restaurang Matsalen på Grand Hôtel i Stockholm.

Frukttartelette

Fransk bakelsepaj som man gör med säsongens frukter.

Cheesecake med färska frukter och bär

En god och nyttig cheesecake som man kan variera med säsongens frukter och bär.

Chokladdipp

En 70-tals klassiker som förtjänar en renässans. Chokladdipp med frukt är supersmarrig och ganska nyttigt fredagsmys för hela familjen. Variera chokladdippen genom byta mjölkchokladen mot mörkare choklad eller varför inte vit choklad.

Fruktkaka

En saftig och god fruktkaka. Gör den dagen innan den ska serveras så den får stå till sig.

Bananbröd

En fruktkaka med banan, choklad och hasselnötter. Servera bananbrödet till te eller kaffe.

Lemon curd

Frisk, söt och syrlig citronkräm som är mycket användbar. Bred lemon curd på scones och rostat bröd, använde det som fyllning i tårtor och pajer. Lemon curd håller några veckor i kylskåpet.

Pavlovatårta

Det finns många berättelser om Pavlovatårtans ursprung. En av dem säger att den skapades av en kock i Perth i West Australia till den berömda ballerinan Anna Pavlovas ära. Tårtan var som Pavlovas danskläder: fjäderlätt och luftig, snövit och med frasigt spröd utsida.

Mimosasallad

Trevlig liten sallad att servera till överbliven julskinka.