Friterade klyftor av åkeröäpple

Friterade äppelklyftor med vanilj, kanel och brunt socker. Det som skiljer en dussinkock från en stjärnkock är förmågan att välja…

Kroketter på kyckling

Ett recept skapat av Mattias Dahlgren till hans restaurang Matbaren på Grand Hôtel i Stockholm.

Friterad bergtunga från Bohuslän

Att fritera är inte helt livsfarligt, däremot är nyfriterat farligt gott. Fritering är en tillagningsteknik som är mycket uppskattad. Man…

Friterad bläckfisk

En avancerat snacks eller en enkel förrätt. Friterad bläckfisk passar även bra som tapas och heter då calamares a la…

Kroketter

Kroketter är självklara på de flesta tapashak.

Donuts

Amerikanska munkar med glasyr är festligt och gott. OBS: Friteringen är farlig. Se till att vara försiktig och ha framförallt…

Langos

Ungerskt bröd som man kan variera med många olika pålägg.

Fish and chips

Engelsk nationalrätt. Den rättrogna servera det i tidningspapper, helst från en brittisk tidning.

Chips

Egna chips är lätta att göra. Välj en fast potatissort för bästa resultat, t.ex. klassikern bintje.

Ostbollar

Knapriga friterade ostbollar. Servera ostbollarna som matigt drinktilltugg.

Papadam

Världens enklaste sätt att imponera på sina ej kulinariskt bevandrade bekanta är att göra papadam. Papadam görs på linsmjöl/rismjöl och…

Caramel corn

Hemlagat amerikanskt helggodis i stil med Cracker Jack.