Svamppizza

Matig vegetarisk pizza som går bra att förbereda för snabb tillagning. Man kan ta sina favoritsvampar, men enklast är det med svamp som champinjoner eller karljohan eftersom de inte behöver någon förtillagning.

Heta kycklingburgare

Nyttiga och smakrika burgare. Vill man äta några av burgarna vid ett senare tillfälle så blir det allra godast att frysa in dem innan stekningen. Servera med ungsrostad sötpotatis, het gurksallad, klyftad lime och krämig kall sweet chili sauce.

Chili- och limelax med gräddiga örtlinser

God laxrätt för enklare fester.

Lax i ugn med röd pesto, citron och parmesan

Uppfriskande och nyttig rätt med massor av smak i ett enkelt recept. Servera receptet med en varm bulgursallad.

Parmalindad kycklingfilé med balsamsås

Smakrik kycklingrätt med god sås.

Pollo alla Creta

Detta är ett av de äldsta kända tillredningssätten inom kokkonsten. Ursprungligen tog man fuktig lera, klädde in fågeln med den och lät fågeln steka över öppen eld. När rätten var färdig slogs leran helt enkelt sönder. Tack vare den slutna formen steker hönan i egen saft, behöver inget fett, samt…

Tarte flambée

Fransk/tysk pizzavariant som har sitt epicentrum i Alsace. Tarte flambée är det franska namnet. På alsasiska heter den lammekueche och på tyska flammkuchen.

Enkel Rhode Islandsås

Mångsidig kall sås som bland annat passar till kalla kött-, fisk- eller skaldjursrätter. Rhode Isalandsås är utmärkt till sallader som innehåller kyckling, ris, fisk eller skaldjur. Passar även som dipsås till råa grönsaksstavar. Vi kallar denna Rhode Islandsås för enkel eftersom den är nästintill omöjlig att misslyckas med och för…

Pizza Margherita

Det här är ett smula annorlunda recept på napoletanska Pizza Margherita. De mogna tomaterna bakas smakrika i ugnen och ersätter tomatsåsen utan problem.

Tacopaj

Smakrikare och krämigare tacopaj får man leta efter. Att denna tacopaj är dessutom lätt och snabb att tillaga och det gör ju inte saken sämre. Hoppa inte över momentet när pajformen med deg vilar i kylskåpet eftersom det gör att pajdegen inte krymper så mycket när man förgräddar den. Finns…