Inbakad lax

Ganska billig men ändå festlig och god fiskrätt med laxfilé. Smördegen kan man antingen göra själv enligt det skapligt enkla bifogade receptet eller köpa färdig, antingen fryst eller kyld, i butik. Servera med kokta grönsaker och kokt potatis. Är man det allra minsta äventyrlig kan man enkelt göra sin egen…

Enkla äppelflarn

Snabb och billig efterrätt eller fika. Enkla äppelflarn är lätta att anpassa till sällskapets storlek och eleganta med tanke på den ringa arbetsinsatsen.

Julstjärnor

Innan finska separatister skriver kommentarer som “dettaaa e int finska juuuulstjärnor” så ber vi att få det noterat att vi enbart har kallat dem för “julstjärnor”. Finska julstjärnor görs med nånslags katrinplommonmos. Vi tog svensk hallonsylt istället. Våra blev garanterat snyggare och säkert godare. Här finns vårt recept på smördeg.

Smördeg

Göra egen smördeg är inte så svårt om man bara är noggrann. Detta recept är med riktigt smör. Vill man förenkla det lite så använder man margarin istället, precis som i butikernas “smördeg”, men det blir inte riktigt lika gott. Av smördegen kan man göra oräkneliga kakor och även endel…

Enkla biskvier

Underbart goda, lättbakade, frasiga men samtidigt sega biskvier. Går bra att frysa in och ta fram nån halvtimme inna servering om man får oväntat besök.

Syltbollar

Spröda och delikata gultenfria kakor.

Budapestbakelse med körsbär

En lite sats bakelser av den klassiska budapest-typen som blir lagom till 6 personer.

Spanakopita

Små läckra grekiska spenatpajer.

Enkel Chicken Kiev

Hemlagad Chicken Kievs behöver inte innebära timmar i köket. Detta är en enkel och snabb variant på klassikern Chicken Kiev.

Kolasnittar

God klassisk lättbakad kaka som dessutom är billig.

Minimaränger

Gör egna maränger, speciellt minimaränger, är väldigt enkelt och de blir faktiskt märkbart godare än de köpta.

Rån

Goda gammeldag rån till glassen eller citronkrämen.