Gibson

Om mant byter ut oliven i Dry Martini mot två syltlökar blir det en Gibson.

Sea Breeze

Drink som, precis som namnet antyder, passar som törstsläckare varma sommardagar.

Hpnotiq Martini

Alkoholstark, som sig bör när det är en martini, och färgstark tack vare den hippa franska hiphop-likören Hpnotiq.

Cape Cod

En syrlig och frisk drink med härlig tranbärssmak.

White lady

En klassisk gindrink som garanterat får igång även de tröttaste smaklökarna. Till de som tycker den är för citrusdominerad kan man göra som Nigella Lawson gör och tillsätta lite sockerlag. White lady är en variant på drinken sidecar.

Limebål

En bål som släcker törsten och friskar upp. Passar bra som fördrink innan maten.

Alkoholfri bål

En god alkoholfri bål med jordgubbssaft som bas. Serveras bäst iskall på sommaren. Tänk på att en söt bål bedövar smaklökarna, därför kan det vara bättre att servera en torr drink innan maten vid festligare sammanhang. Testa gärna någon av de andra [a href=*https://www.receptcentralen.se/drinkar/alkoholfria/*]alkoholfria drinkarna[/a].

Death in the Afternoon

Death in the Afternoon kallas ibland för Hemingway. Anledningen är naturligtvis att drinken lånat sitt namn från Hemingways bok med samma namn. Boken handlar f.ö. om tjurfäkting.

Champagne Cocktail

Det finns oändliga varianter av den här klassiska champagnedrinken. Med eller utan cocktailbär, med konjak, med vodka, utan sockerbit etc.

Persuasion

En elegant cocktail som passar bäst för sig själv eller med ett salt tilltugg. Lever mycket på tranbärsjuicens syrlighet som dämpar den söta limesaften.

Vodka Martini

James Bonds favoritdrink, som han fram till Casino Royale (2006) ville ha “skakad, inte rörd”. I den filmen får James som vanligt frågan “Shaken or stirred?”, hans svar chokade dock Bond-fans världen över; “Does it look like I give a damn?” Den som gillar den här drinken kan prova den…

Cosmopolitan

En av de klassiska drinkarna från cocktailens andra storhetstid, det glada åttiotalet. Cosmopolitan har i drygt 20 års tid varit den självklara drinken för kvinnor. Sarah Jessica Parkers karaktär i den ofantligt populära tv-serien Sex and the City beställer till exempel allt som oftast en “cosmo”.