Chokladtröst med vispad grädde

Choklad tröstar bra! En supersnabb favorit på fikabordet, efter sjuttonminuter i ugnen är den perfekt. Piffa upp kladdkakan med lite pudrad kakao eller florsocker som man enkelt får på plats med hjälp av en tesil. Perfekt för den rätta cafékänslan.

Smoothie med vanilj och blåbär

Smoothie är ett friskt och nyttigt tillskott till brunchen eller frukostbuffén. Detta recept på björnbärssmoothie räcker till ungefär 8 personer. Smoothie funkar även bra som mellanmål.

Pajdeg för söta pajer

Klassisk fransk pajdeg, pâte sucre, som passar för sötare pajer.

Hästskor

Spröd kaka att överraska hästintresserade med. Men den är god även om man inte gillar havremopeder. Ett extra plus för denna kaka är ta det inte blir så mycket disk om man använder stavmixer. Receptet är en relativt liten sats som räcker för en plåt. Det går bra att dubblera…

Enkla wienerbröd

Goda och lättbakade wienerbröd.

Wienerbröd

Klassiskt svenskt (och danskt) fikabröd. Det är inte helt enkelt att göra, men är man noggrann går det. En sak att vara noga med när man gör wienerbröd är att ha kylskåpskalla ingredienser och en sval arbetsplats.

Macarons

Macarons är otroligt söta, i dubbel bemärkelse.

Apelsinlikör

En frisk och god likör som passar extra bra till matlagning eller som dryck till allehanda sötsaker i juletid.

Sugarpaste

Sugarpaste, eller sockerpasta, kallas ibland vit marsipan, men egentligen har det inte mycket med marsipan att göra, förutom florsockret. Man kan givetvis färga in sin sugarpaste med hushållsfärg om man så önskar. Receptet räcker till en stor prinsesstårta. Glukos och glycerol köps enklast på Apoteket.

Perfekta såpbubblor

Hållbara och vackra såpbubblor. Glycerol köper man enklast på Apoteket.

Glasyr

Glasyr gör vilken kaka som helst lite festligare. Glasyr kan färgas in i valfri färg och även smaksättas om man så önskar.

Brända mandlar

Klassiskt gammeldags godis som är enkelt att göra själv hemma. Brända mandlar är dessutom ganska nyttigt, för att vara godis.