Fetaostlax

Fetaostlax håller på att bli en modern klassiker när svenskarna överger fettskräcken. Ett lager med smulad fetaost gör den tråkigaste frysdisklaxen till en smakrik rätt på under en halvtimme. Servera med kokt potatis eller om man äter LCHfF eller GI så serverar man med till exempel kockt broccoli.

Fetaostsallad med bacon

Mycket god LCHF-sallad med både bacon och feta.

Vattenmelon med fetaost och mynta

Fetaost och vattenmelon är en fantastisk kombination i sommarvärmen. Ett glas svalkande anisbrännvin ger också en spännande smakkombination. I Turkiet heter brännvinet raki, i Grekland ouzo och i Frankrike pastis.

Vit fisk och quinoasallad med fetaost och kokos

Här har den vita fisken fått gott sällskap av både rostade solrosfrön och rostade kokosflingor. Den färgstarka salladen med röd quinoa och kokta rödbetor signalerar nyttigheter och är samtidigt god tillsammans med den krämiga fetaosten. Svarta oliver bidrar med nyttigt fett. Rödbeta innehåller många mineraler och är också rik på…

Feta- och melonsallad med granatäpple och lime

Functional food-sallad med bland annat granatäpple, som anses vara den antioxidanternas kung, med bland annat blodtryckssänkande effekt, minskad risk för åderförkalkning och prostatacancer på meritlistan.

Gravad lax med vattenmelon och fetaost

Gravad lax måste vara den bästa vardagsmaten. Den är ju bara att skiva upp. Det finns bra färdiggravad lax att köpa men det är busenkelt att grava själv (och mycket billigare) så här finns inget att skylla på. Vattenmelon och fetaost är gott ihop,. Grava minst dubbel mångd lax så…

Lins- och bönsallad

Nyttig vegetarisk sallad med bönor och linser.

Grekiska köttbullar

Smakrika alternativa köttbullar. Serveras med pasta.

Pasta Spinaci

Snabb pastarätt med spenat.

Fetaostgratinerad fläskfilé

Lättlagad fläskfilé i ugn. Den blir dessutom riktigt nyttig om man gör salladen till.

Grekisk köttfärslimpa

En fräsch och smakrik köttfärslimpa med fetaost och oliver. Servera med kokt potatis.

Bulgursallad

Nyttig barbequesallad med bulgur. Denna bulgursallad är godast ljummen.