Cheesecake med bär- och citrustopping

Klart att cheesecaken toppas med säsongens goda bär, vilket ger en skön avslutning till sommarkalaset.

Blomkålsmos

Ett vitt mos nästan fritt från kolhydrater. Blomkålsmos är dessutom riktigt gott. Servera blomkålsmoset till allt som man normalt har potatis till.

Rensteksröra med löjrom

Här ligger hela Norrland öppet! Det här är en suverän förrätt som man gärna kan göra på rester, allt rökt kött går bra: ren, rådjur, hjort… Till den här rätten sitter en Norrlands aquavit som en smäck.

Vit chokladcheesecake

Härligt somrig cheesecake med vit choklad signerad Melker Andersson.

Rosendals morotskaka

Morotskakan är en favorit som hängt med så länge att ingen längre minns hur eller när den började serveras i kaféet på Rosendals Trädgård. I sin saftiga, mäktiga härlighet är den kakbufféns drottning, kanske för att dess kombination av grönsak och godsak så fint sammanfattar Rosendal – eller kanske helt…

Chokladfrosting

Söt och lättgjord chokladfrosting som passar på till exempel cupcakes.

Nyttig och enkel smörgåstårta

Lite nyttigare smörgåstårta som går snabbt att tillreda. Smörgåstårtan blir godare om den får stå i kylskåpet några timmar.

Citronfromagetårta

En tårta man kan göra utan ugn och variera i det oändliga genom att välja bär som finns tillgängliga.

Lyxig falukorv

Klassikern falukorv serveras ofta på ett tråkigt sätt och ej nyttigt sätt. Men så behöver det absolut inte vara. Detta recept är både fräscht och nyttigt. Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot.

Hallonpannacottapaj

Syndigt god pannacotta på digestivebotten. Pajen passar bästa att göra när de svenska hallonen är mogna. Hallonpannacottapajen håller sig 1-2 dagar i kylskåp om något skulle bli över.

Citroncheesecake med hallon

Frisk somrig cheesecake med hallon. Kan sparas i kylen några dagar om det mot förmodan blir något över.

Hjärtlig laxbakelse

En liten laxbakelse som gjord för att servera på alla hjärtans dag.