
Glasyr gör vilken kaka som helst lite festligare. Glasyr kan färgas in i valfri färg och även smaksättas om man…

En klassisk svensk krögarrätt, som numera ofta säljs förberedd i mataffären. Vill man ha äkta oxfilé, och det vill man,…

En oredd neutral fransk hummerfond. Förväxla inte denna med den koncentrade hummerfond man kan köpa på småflaskor i livsmedelsbutiker.

Enkelt, snyggt och lyxigt tillbehör till vilket kött man än serverar. Potatistopparna kan förberedas fram till den avslutande ungsgratineringen.

En verklig delikatess om man lyckas få tag på helt nyfångad fisk. Fisken till sashimi bör kylas ner ordentligt för…

Glöm sunkig tonfisk på burk. Hel bit tonfisk är något helt annat. Bäst tonfisk köper man i asiatiska mataffärer, gärna…

Enkel fransk bakelse som kan göras helt sockerfri om man så önskar. Fyll med vaniljgrädde eller vanlig grädde och skivad…

Pocherade ägg, eller förlorade ägg om man så vill, är ett festligare sätt att servera kokt ägg på. Passar extra…