Glasyr

Glasyr gör vilken kaka som helst lite festligare. Glasyr kan färgas in i valfri färg och även smaksättas om man…

Ägghalvor med löjrom

En lyxig och lättlagad rätt. Bra som plockmat på buffébordet.

Endiveblad med tonfiskröra

Tonfiskröra på ett endiveblad är bra plockmat som går att förbereda.

Pepparstek

En klassisk svensk krögarrätt, som numera ofta säljs förberedd i mataffären. Vill man ha äkta oxfilé, och det vill man,…

Hummerfond

En oredd neutral fransk hummerfond. Förväxla inte denna med den koncentrade hummerfond man kan köpa på småflaskor i livsmedelsbutiker.

Limpstrykning

Vill man få fin glans på sin vörtbröd och andra limpor ska man pensla dem med limpstrykning.

Potatistoppar

Enkelt, snyggt och lyxigt tillbehör till vilket kött man än serverar. Potatistopparna kan förberedas fram till den avslutande ungsgratineringen.

Sashimi

En verklig delikatess om man lyckas få tag på helt nyfångad fisk. Fisken till sashimi bör kylas ner ordentligt för…

Halstrad tonfisk

Glöm sunkig tonfisk på burk. Hel bit tonfisk är något helt annat. Bäst tonfisk köper man i asiatiska mataffärer, gärna…

Petit-chou

Enkel fransk bakelse som kan göras helt sockerfri om man så önskar. Fyll med vaniljgrädde eller vanlig grädde och skivad…

Pocherade ägg

Pocherade ägg, eller förlorade ägg om man så vill, är ett festligare sätt att servera kokt ägg på. Passar extra…

Söndagsstek

En enkel söndagsstek på fransyska. Servera med god madeirasås, potatisgratäng och kokt brysselkål.