
En härligt chokladig efterrättspaj som bör förberedas minst 3 timmar innan den ska serveras. Den mörka Chokladens bitterhet balanseras med en kolasås och uppfriskade cointreaugrädde.

Traditionell mjuk kaka från Lorraine i nordöstra Frankrike. Madeleinekakor är billiga att göra om man äger en madeleineform. Har man inte en sådan kan en inhandlas i välsorterade köksutrustningsbutiker. Madeleinekakor är kanske mest kända utanför Frankrike för sin koppling till Marcel Proust romansvit À la recherche du temps perdu (sv….

Piggvar är en stark kandidat till titeln världens godaste fisk. Piggvar må vara lite dyr att köpa, men den kräver inte några fancy tillbehör så det jämnar ut sig. Man ska räkna med knappt ½ kg per person när man tillagar hel fisk.

Klassisk cocktail som bär den berömda sprittillverkarens Bacardis namn. Går givetvis att göra även med andra sorters ljus rom.

Lyxig dessert som kräver lite handlag men som blir uppskattad av både barn och vuxna. Servera med kolasås. Allra bäst blir det om man gör sin egen hemgjorda vaniljglass till fyllningen.

Denna italienska specialitet är fantastiskt god, och att göra den med äppeljäst lärde jag mig på Pasticceria Motta i Milano. Får du tag på gult Italienskt vetemjöl blir dey ännu bättre elasticitet på degen, och brödet blir lättare och luftigagare. Varianten med choklad blir inte så söt. Startern som blir…