Ostsufflé

Snyggt tillbehör till finmiddagen. Ostsufflé är betydligt enklare att göra än det ser ut.

Choklad- och kolapaj med cointreaugrädde

En härligt chokladig efterrättspaj som bör förberedas minst 3 timmar innan den ska serveras. Den mörka Chokladens bitterhet balanseras med…

Madeleinekakor

Traditionell mjuk kaka från Lorraine i nordöstra Frankrike. Madeleinekakor är billiga att göra om man äger en madeleineform. Har man…

Piggvar i ugn

Piggvar är en stark kandidat till titeln världens godaste fisk. Piggvar må vara lite dyr att köpa, men den kräver…

Bacardi

Klassisk cocktail som bär den berömda sprittillverkarens Bacardis namn. Går givetvis att göra även med andra sorters ljus rom.

Between the sheets

Klassisk cocktail med både konjak och rom.

Vaniljglassfyllda profiteroles

Lyxig dessert som kräver lite handlag men som blir uppskattad av både barn och vuxna. Servera med kolasås. Allra bäst…

Jan Hedhs choklad-panettone

Denna italienska specialitet är fantastiskt god, och att göra den med äppeljäst lärde jag mig på Pasticceria Motta i Milano….

Vit prinsesstårta

Att baka sin egen prinsesstårta är både roligt och billigt. Detta recept är på en effektfull vit variant på prinsesstårta.

Cheddarpotatis

Potatisrätt som kräver lite arbete, men som blir supergod och lite elegant. Passar bland annat som tillbehör till kyckling- eller…

Potatisterrin

Potatisterrin är lite elegantare än potatisgratäng men används på samma sätt.

Frukttartelette

Fransk bakelsepaj som man gör med säsongens frukter.