Räkpaj á la GI

Räkpaj med nyttigare pajdeg med mycket lågt kolhydratinnehåll. GI-pajdegen kan användas för att omvandla de flesta pajer till mer GI-korrekta pajer.

Lamm i dillsås

Recept på klassikern lamm i dillsås ur Pluras kokbok.

Pepparrotssill

En enkel och snabb sillinläggning för den som gillar pepparot. Passar på både julbordet och andra smörgåsbord.

Små filopajer med broccoli och oliver

Ett recept för gravida, passar extra bra till en buffé.

Cha Ca – fisk med dill, ingefära och gurkmeja

Ett legendariskt fiskrecept från Hanoi-restaurangen Cha Ca La Vong på Cha Ca-gatan i Hanois äldsta kvarter och från en familj som har lagat denna fiskrätt till nära och fjärran gäster i decennier. Maträtten är så berömd att det är fisken som har gett gatan sitt namn, inte tvärtom! Originalreceptet på…

Västerbottensgratinerad lax

Läcker och smakrik lax till julbordet.

Kräftströmming

Kräftströmming passar bra på julbordet och smörgåsbord. Vill man äta det som ensamrätt kan man servera potatismos till.

Räkmacka

Räckmackan har en unik status bland svenska smörgåsar. Den håller t.o.m. på att få en egen dag, den 14 oktober.

Kall inkokt lax

Lättlagad svensk klassiker som passar extra bra på sommaren. Laxen kan förberedas upp till två dygn i förväg och stå och dra i sin lag. Servera gärna med inlagd gurka och dillmajonnäs.

Dillmajonnäs

Kall sås som passar till bland annat kall inkokt lax. Vill man krångla till det så kan man såklart göra sin egen majonnäs.

Spanakopita

Små läckra grekiska spenatpajer.

Smakrik romsås

Romsås passar till det mesta i fisk- och skaldjursväg.