LCHF-crepes

Goda crepes med få kolhydrater och inget gluten.

Lövbiffgryta

God och enkel gryta, speciellt om man fått lite stekt lövbiff över. Receptet är tänkt för personer som följer LCHF-dieten. Gör man inte det kan man lägga till potatis eller ris om man vill.

Blomkålsgratäng LCHF

Härlig gratäng med blomkål. Kan användas som tillbehör till det mesta och fungerar som fullgod ersättare för potatisgratäng om man vill undvika kolhydrater.

Kycklingsallad à la LCHF

God kycklingsallad som passar för den som följer LCHF-diet. Följer man den allra striktaste varianten bör man skippa småtomaterna.

Italiensk vegetarisk paj

Vegetarisk paj där man inte saknar kött det minsta. Man kan variera lite och till exempel byta ut den rostade paprikan eller den inlagda kronärtskockorna mot soltorkade tomater.

Enkel bearnaisesås

Fräsch och snabblagad bea som passar till det mesta i köttväg. Denna bearnaisesås görs från grunden utan problem och innehåller inte alls lika mycket smör som pulversås.

Tapenadefyllda kycklingbröstfiléer med bandspagetti

Snabblagad festpasta med saftiga kycklingbröstfiléer. Tapenaden är lite starkare än normalt. Men det går såklart bra att köpa färdig och blanda i lite mer vitlök och salt.

Senapspanerad fläskkotlett med cole slaw

Nu måste jag säga några allvarsord om fläskkotlett, en ofta sorgligt försummad råvara i Sverige. Det är mycket som får heta fläskkotlett nuförtiden, men det skall vi sanna matälskare inte acceptera. Det enda som duger till fläskkotlett är det kött som sitter på den tjockaste delen av kotlettraden på grisen….

Krämig kycklingpasta

Krämig och god kycklingpasta som dessutom blir en utmärkt matlåda.

Pocherad torskrygg på rotfruktsbädd med limecrème

Gott och nyttigt, speciellt på sensommaren eller hösten när rotfrukterna är som finast.

Kasslerwraps

Snabbgjorda wraps med kassler och linser.

Burritos med köttfärs

God tex-mex mat som man kan ta med sig på pick-nick. Desa burritos är både nyttiga och goda.