Sprudlande kärlek

Lyxig champagnedrink som smakar kärlek. Receptet är givetvis för två personer, precis som lycklig kärlek.

Bolli Stolli

Dekadent champagnedrink med hög alkoholhalt.

Kir Royal

Lättblandad drink med bara två ingredienser. Champagnen ska vara väl kyld och crème de cassis 20 grader. Kir Royal är en drink som är enkel att göra till ett stort sällskap.

Champagnesorbet

En läskande mellanrätt som passar under en lång middag.

Kvittensorbet med champagne

Kvitten är en äppelliknade frukt som växer på rosliknade buskar. Olagad är frukten i det närmaste oätbar, men tillagad som marmelad, sykt, gelé eller som här sorbet är den underbart god. Det är onödigt att slösa sin bästa champagne till den här rätten, man kan till och med nöja sig…

Crème Ninon

En exklusiv och elegant soppa där basen är en ärtpuré. Strax innan serveringen tillsätter man lättvispad grädde och champagne. Åsikterna går isär om rätten heter Ninon (efter en 1600-talsskönhet i Paris) eller Nignon (efter en legendarisk kösmästare). Hursomhelst är det här en riktigt god rätt, kanske till och med den…

Pink Panther

En rosa drink uppkallade efter en av alla tiders största succéfilmserier Rosa Pantern (The Pink Panther), där Peter Sellers spelar den klantige franske poliskommissarien Clouseau.

Sterling Silver

Drinkrecept på Sterling Silver med den intressanta smakkombinationen mullbär och päron.

French 75

Klassisk drink som påstås ha uppfunnits av amerikanska soldater under första världskriget. De tyckte helt enkelt att vanlig champagne var god, men lite väl svag i alkoholstyrka, alltså tillsatte man lite gin. Namnet French 75 kommer från Franska 75 mm howitzer artillerigranater. Drinken påstås ha samma slagkraft som den hade.

Death in the Afternoon

Death in the Afternoon kallas ibland för Hemingway. Anledningen är naturligtvis att drinken lånat sitt namn från Hemingways bok med samma namn. Boken handlar f.ö. om tjurfäkting.

Champagne Cocktail

Det finns oändliga varianter av den här klassiska champagnedrinken. Med eller utan cocktailbär, med konjak, med vodka, utan sockerbit etc.