Tacofisk

Lättlagad och barnvänlig fiskrätt. Servera med ris eller pressad potatis och extra tacosås.

Djungelgryta

Vardagsfavorit för barnfamiljen.

Köttbullar med citron

Ett recept av Tomas Tengby.

Tortellinisallad

Tortellinisalladen är perfekt för både middagsbordet och picknicken och för stora som små. Ett glas vitt vin är mycket gott till. Tortellinisallad kan ätas varm, kall eller mittemellan.

Blodpudding

Blodpudding är snabb, enkel, billig och ganska nyttig mat som de allra flesta barn gillar. Hur mycket vuxna gillar det beror oftast på tillbehören. Lingon, gärna rårörda, och stekt bacon är klassiska tillbehör, men en saftig sallad som t.ex coleslaw eller pizzasallad är också utmärkt till.

Korvmuffins

Snabblagad och rolig barnmat, eller det funkar tom som vuxenmat om man tar nån starkare korv. OBS: inga barn får göra detta utan vuxens tillsyn.

Ugnsbakad falukorv

Svensk folkhemsklassiker som gör det lite småtrista halvfabrikatet falukorv till en liten vardagsfest. Ta inte den allra billigaste falukorven utan satsa på en falukorv med hög kötthalt, det är ändå billig mat. Servera med potatismos, ketchup, senap och gärna lite grönsaker.

Fiskpinnar

Hemgjorda fiskpinnar är både nyttigare och godare än matindustrins variant. Servera fiskpinnarna med kokt eller pressad potatis eller potatismos.

Jordgubbsmousse

Somrig efterrätt med färska jordgubbar.

Korv Stroganoff

En enklare och billigare variant av den legendariska maträtten biff Stroganoff. Korv Stroganoff är populär är att servera till barn.

Potatispuré

Potatispuré är ett lite lyxigare alternativ till potatismos. Använd helst en mjölig potatissort som t.ex. King Edward.

Pastagratäng

Enkel och billig pastagratäng för hela familjen. Vill man göra pastagratängen extra barnvänlig så ersätter man en del av chorizo med vanlig grillkorv.