Blomkålsmos

Ett vitt mos nästan fritt från kolhydrater. Blomkålsmos är dessutom riktigt gott. Servera blomkålsmoset till allt som man normalt har potatis till.

Rencarpaccio med syltade kantareller, hjortronsås och tunnbrödsticks

En hyllning till fantastiska norrländska råvaror. Gravat reninnanlår går att byta ut mot gravad älg- eller oxfilé.

Plommonsallad med chokladbollar

Gör gärna en större mängd chokladbollar, de håller sig flera veckor i kylen. Om man inte äter upp dem förstås.

Lammspett med blomkålssallad och blåbär

Blomkål är lite speciellt att koka. Det går snabbt så ta upp den från vattnet i tid.

Makrill sotad med curry och senapsdressing

Fråga fiskhandlaren och be honom svara ärligt på frågan om makrillen är riktigt färsk. För det måste den vara.

Kantarelltoast med chèvrecrème

En smörgås som är inspirerat av ett recept ur Monika Ahlbergs bästa menyer för sommaren. Vill man ha vin till så passar en nya världen sauvignon blanc bra.

Kräftpremiär

När kräftpremiären infinner sig är det inte slutet, men heller inte slutet på början, utan snarare början på slutet av sommaren. Kanske är det därför som vi satsar så hårt på kräftfesterna. Hur som helst så är det en av sommarens höjdpunkter för mig som kräftälskare, och det vet jag…

Briam

Grekisk grönsakslåda som kan vara både en maträtt i sig själv eller tillbehör till grillat kött.

Gratinerade havskräftor

Ugnsgratinerade havskräftor är en delikatess utöver det vanliga och dessutom enkelt att tillreda. Receptet är beräknat som en förrätt för 6 personer där var och en får 2 halva havskräftor

Rårörda lingon

Rårörda lingon är det nyttiga alternativet till lingonsylt. Lingon kan vem som helst plocka i Sverige tack vara allemansrätten. De mognar från mitten av augusti till september.

Blåbärspaj

En krispig och läcker paj gjord på ett av de nyttigaste bären som finns, det anitioxidantstinna blåbäret. Helst plockar man såklart sina blåbär själv, men tillgången kan variera kraftigt från år till år, så köpta stora trädgårdsblåbär går också bra.

Broccolipaj med västerbottenost

En enkel broccolipaj med god smak av västerbottensost. Pajskalet blir härligt frasigt och kräver inte någon förgräddning.