Smördeg

Göra egen smördeg är inte så svårt om man bara är noggrann. Detta recept är med riktigt smör. Vill man…

Hemmagjord julsenap

En mustig och god julsenap som är enkel att göra. Denna grovkorniga och lite söta julsenap är ett måste till…

Inlagd gurka

Klassiskt svenskt tillbehör till kött- och fiskrätter.

Ättiksgurka

Ättiksgurka eller smörgåsgurka är gott på mackor, speciellt med leverpastej, eller som tillbehör till kött eller smakrika fågelrätter. Detta recept…

Bruna bönor med fläsk

Klassisk svensk husmanskost som är både söt och sur och full av nyttiga bönor. Fuska inte med blötläggningen av de…

Pocherade ägg

Pocherade ägg, eller förlorade ägg om man så vill, är ett festligare sätt att servera kokt ägg på. Passar extra…

Pressgurka

Ett hederligt svenskt tillbehör att servera med husmanskost och stekar.

Grov rågbulle

Det här brödreceptet ger två härligt grova rågbullar med många goda aromer. Mjölmängderna kan varieras sinsemellan beroende på hur grovt…