Waldorf

Rosendals Trädgårds variant på den klassiska salladen Waldorf.

Apfelstrudel

Österrikes nationalefterrätt. Apfelstrudel serveras med vaniljsås, glass eller vispad grädde.

Rödkål

Rödkål är en vanlig rätt på julbordet.

Magdas ugnsbakade toscaäpplen

Plura Jonssons (Eldkvarn) mammas paradefterrätt från barndomen. Plura säger själv att man inte kunde sluta äta dess äpplen, det kunde…

Fläskkotlett i lergryta

God lergryterätt med fläskkotlett. Vill man kan man byta ut fläskkotletten mot hel fläskkarré eller skinkstek.

Jan Hedhs choklad-panettone

Denna italienska specialitet är fantastiskt god, och att göra den med äppeljäst lärde jag mig på Pasticceria Motta i Milano….

Enkel äppelkaka

Lättlagad äppelkaka/äppelpaj som blir makalöst god. Perfekt att göra på hösten med svenska äpplen.

Fylld lövbiff

Mättande husmanskost baserad på lövbiff. Servera genast med nykokt potatis, såsen och en fräsch sallad.

Apple Martini

Frisk drink med härlig äppelsmak som man gör bäst med nypressad svensk äppeljuice på hösten.

Hel kalkon i ugn

En helstekt kalkon är en klart imponerande syn på matbordet. Kalkonen är fylld med katrinplommon och ska serveras med sås,…

Rödbetssallad

Rödbetssallad är ett nyttigt tillbehör som passar till både jul och påsk.

Lyxig waldorfsallad

En pimpad waldorfsallad som ligger en bit ifrån salladens ursprung. De, för waldorfsallad, obligatoriska inslagen äpple, selleri och majonnäs ingår…