Plommonsallad med chokladbollar

Gör gärna en större mängd chokladbollar, de håller sig flera veckor i kylen. Om man inte äter upp dem förstås.

Fänkåls- och apelsinsallad

En frisk och smakrik sallad signerad Tomas Tengby.

Ambrosiakaka

Få kakor har fått ett så tragiskt öde som ambrosiatårtan, som tillverkas av industrin i förpackningar som håller sig i…

Apelsinringar

Dessa bakverk blir extra saftiga genom att de doppas i en citruslag med agar-agar som får den att stelna till….

Gotlandslimpa

Ett skållat bröd från Sveriges största ö.

Skållat julbröd med apelsin

Gott och snyggt rågbröd till jul med härlig arom av apelsin.

Tranbärssås

En god sås till fågelrätter som kalkon och vildfågel.

Morotssoppa

Fräsch och nyttig soppa med morötter. Morotssoppa är bäst att göra på hösten när de svenska morötterna är billiga och…

Crêpes Suzette

Klassisk fransk efterrätt med imponerande flamberingsnummer. OBS: Flambera inte på spisen eftersom flammorna, om man har otur, kan antända köksfläkten….

Apelsinlikör

En frisk och god likör som passar extra bra till matlagning eller som dryck till allehanda sötsaker i juletid.

Kyckling i lergryta med örter och citrus

Att tillaga kött av olika slag i lergryta är riktigt bra. Jag har upptäckt att speciellt kyckling mår bra av…

Jan Hedhs choklad-panettone

Denna italienska specialitet är fantastiskt god, och att göra den med äppeljäst lärde jag mig på Pasticceria Motta i Milano….