Strömmingslåda

Fisk- och skaldjursrätter, som till exempel denna strömmingslåda, har sin givna plats på julbordet och smörgåsbordet.

Solöga

Klassisk rätt på smörgåsbord och julbord. Här i två varianter, solöga med ansjovis och solöga med kaviar.

Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader

Snygg plockmat för festen, skapad av Fredrik Eriksson.

Ansjovistoast

Läckra och lättgjorda mackor som funkar som tilltugg till sallad eller soppa.

Kall gubbröra

En rätt som går snabbt att göra om man har några kalla kokta potatisar. Passar både som lunch och till…

Oxrulader med kallrökt fläsk

Klassisk svensk husmanskost i uppdaterad form, signerad Leif Mannerström.

Köttbullar med ansjovis

Julköttbullar med ansjovissmak.

Slottsstek

Slottsstek är en lite finare stek gjord på fransyska. Servera slottssteken med kokta grönsaker, kokt potatis och vinbärsgelé.

Caesardressing

En av de mest klassiska dressingarna till sallad. Brukar serveras på romansallad och med brödkrutonger.

Wienerschnitzel

Smakrik klassiker som man kan servera med antigen nykokt potatis eller ris, alternativt på en bädd av kokt spenat.

Stekt torskrygg på bädd av ungsrostad palsternacka och skummad jordärtskockssås

En festlig, nyttig och relativt lättlagad torskrätt med finstämda smaker.