Broccoli- och laxpaj

Smarrig och ganska nyttig laxpaj med broccoli.

Bearnaisesås

Kanske världens mest kända sås till kött. Bearnaisesås kommer ursprungligen från området Béarn i södra Frankrike och serverades första gången…

Klassisk chokladmousse

En lätt och fluffig chokladmousse utan konjak. Med mild smak av choklad som uppskattas både av vuxna och barn.

Fransk citronpaj

Citronpaj är en älskad dessert i hela den civiliserade världen. Detta recept på citronpaj kommer från Menton på franska Rivierans…

Äggstanning

Äggstanning används främst för att binda ihop ingredienser i pajer, gratänger och puddingar.

Äggtoddy

Äggtoddy är den försvenskade varianten av den amerikanska eggnog.

Tekakor

Ett härligt mjukt bröd som nästan smälter i munnen. Ät tekakorna som de är eller lägg på ditt favoritpålägg. Allra…

Eggnog

En anglosaxisk julklassiker. Eggnog görs egentligen i stora satser, men prova med ett glas först för att avgöra om det…

Brytbröd

Ett brytbröd ett lätt att göra och fungerar även som extra dekoration på mat- eller buffébordet.

Barnvänliga frikadeller

Goda frikadeller som barnen kan äta från c:a 6 månader. Bra som plockmat om barnen vill äta själva.

Majonnäs

Majonnäs är en mycket användbar kall grundsås. Vill man ha en fräsch majonnäs bör man göra den själv. Här är…

Köttpiroger

Piroger är ett av ganska få inslag i den finsk-ryska-matkulturen som erövrat världen. Men vill man äta något godare än…