Pizza à la LCHF

Pizza är gott, men kombinationen bröd (=kolhydrater i kubik) och ost (=en hel del fett) är inte någon vidare kombination för den som vill hålla sig alert och smärt. Denna LCHF-pizza är det bästa subsitutet.

Pizza med rostade grönsaker

Vegetarisk pizza med grönsaker som är typiska för Medelhavsområdet.

Pizza Tirolo

Pizza med äpple, gorgonzola och speck som ger en blandning smakar ljuvligt tillsammas.

Calzoncelli

Små calzone, inbakade pizzor, i storlek som piroger. Pizzorna blir tunna och krispiga med den här degen. Ugnen vara så het som möjligt när man gör pizza, med både över- och undervärme. Helst ska man ha en baksten (finns i järnhandel och husgerådsbutiker för en dryg hundring) som värms upp…

Minipizza med kantareller

Kantareller förekommer i stora dela av vårt land. De är lätta att känna igen och omöjliga att förväxla med någon annan svamp.

Svamppizza

Matig vegetarisk pizza som går bra att förbereda för snabb tillagning. Man kan ta sina favoritsvampar, men enklast är det med svamp som champinjoner eller karljohan eftersom de inte behöver någon förtillagning.

Mozzarellapizza

En enkel pizza med mozzarella som kan ätas som den är eller, efter att den är gräddad, så lägger man på tunna skivor av parmaskinka. Detta pizzarecept ger 8 små, 4 tallriksstora eller drygt 1 bakplåtsstor pizza. Tomatsåsen går bra att göra i förväg och förvara i kylskåpet.

Pizza Altamarea

Vegetarisk, vacker och färgstark pizza från Veneto.

Minipizzor

Småpizzor som är lätta att variera och kan såklart göras med vilken pizzafyllning som man önskar. Här är förslag på 4 olika minipizzor.

Tarte flambée

Fransk/tysk pizzavariant som har sitt epicentrum i Alsace. Tarte flambée är det franska namnet. På alsasiska heter den lammekueche och på tyska flammkuchen.

Pissaladière

Klassisk provesalsk salt lökpizza utan ost och tomatsås. Om en pizza kan vara slowfood så är det det denna sydfranska specialitet. Dels tar den över 2 timmar att göra klar och sen passar den bra att äta långsamt, gärna med ett glas välkyld rosé i ena handen och pissaladièren i…

Lahmacun

Pizzaliknaderätt som framförallt serveras i den kurdiska-delen av Turkiet.