
Ett gott och nyttig recept med pitabröd, fetaostbiffar, ljummen grönsaksröra och ajvar. Vill man variera lite kan man byta nötfärsen mot lammfärs.
Ett gott och nyttig recept med pitabröd, fetaostbiffar, ljummen grönsaksröra och ajvar. Vill man variera lite kan man byta nötfärsen mot lammfärs.
Fetaostbiffar
100 g fetaost
400 g nötfärs
½ kruka färsk timjan
finrivet skal från 1 lime
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja till stekning
Ljum grönsaksröra
1 röd paprika
1 gul paprika
½ zucchini
1 dl Kalamataoliver
1 msk olivolja
1 dl mild ajvar relish
1/2 msk malen spiskummin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
4-5 pitabröd
Fetaostbiffar: Smula ner fetan i en bunke.
Pressa i vitlöken.
Finhacka timjan.
Blanda alla ingredienserna till biffarna.
Forma till c:a 8 små biffar.
Ljum grönsaksröra: Tärna paprika och zucchini.
Kärna ur oliverna.
Stek alla grönsaker, även oliver, mjuka i olivolja.
Rör i ajvar relish, smaka av med spiskummin, salt och peppar.
Stek biffarna i olivolja.
Dela bröden och fyll men ljummen grönsaksröra och biffar.
Servera gärna med en klick extra ajvar relish.