Nyttig wok med svenska smaker och praktisk lövbiff. Receptet är skapat av Carina Brydling.
Woka 2 portioner i taget annars blir det för fullt i pannan.
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot.
Nyttig wok med svenska smaker och praktisk lövbiff. Receptet är skapat av Carina Brydling.
Woka 2 portioner i taget annars blir det för fullt i pannan.
Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot.
500 g lövbiff
4 stora fasta potatisar
2 gula lökar
1 morot
1 msk gula senapsfrö
1 tsk fänkålsfrö
1 msk timjan
2 msk hp-sås
1 kruka persilja
1 kruka gräslök
1 ½ dl varmpressad rapsolja
kallpressad rapsolja
flingsalt
nymald svartpeppar
Skala potatis, lökar och morötter.
Strimla lövbiffen, potatisen, lök och morot.
Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna.
Tillsätt först potatisen tillsammans med timjan och fänkål.
Sväng runt några varv.
Tillsätt biffen och stek den klar.
Tillsätt sedan lök, morot och hp-sås.
Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med örter och droppa över lite kallpressad rapsolja.
Servera direkt.