Wok med lövbiff

Nyttig wok med svenska smaker och praktisk lövbiff. Receptet är skapat av Carina Brydling.

Woka 2 portioner i taget annars blir det för fullt i pannan.

Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

500 g lövbiff
4 stora fasta potatisar
2 gula lökar
1 morot
1 msk gula senapsfrö
1 tsk fänkålsfrö
1 msk timjan
2 msk hp-sås
1 kruka persilja
1 kruka gräslök
1 ½ dl varmpressad rapsolja
kallpressad rapsolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Tillagning

Skala potatis, lökar och morötter.

Strimla lövbiffen, potatisen, lök och morot.

Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna.

Tillsätt först potatisen tillsammans med timjan och fänkål.

Sväng runt några varv.

Tillsätt biffen och stek den klar.

Tillsätt sedan lök, morot och hp-sås.

Smaka av med salt och peppar.

Avsluta med örter och droppa över lite kallpressad rapsolja.

Servera direkt.

Fler liknande recept