Rosendals Trädgårds variant på den klassiska salladen Waldorf.
Waldorf
Ingredienser (4 portion)
1 rotsellerihuvud
ca 2 dl grädde
ca 2 dl vatten
100 g philadelphiaost
6 små röda äpplen
honung
timjan
smör
salt och peppar
100 g valnötter
3-4 selleristjälkar
Tillagning
Skala och skär rotsellerin i grova bitar. Koka den mjuk i lika delar grädde och vatten, salta och peppra.
Kör sellerin och lite av kokvätskan till puré med en mixerstav. Låt svalna och blanda röran med philadelphiaost.
Halvera äpplena och lägg i en ugnssäker form, ringla över honung, krydda med timjan, smör, salt och peppar efter smak. Baka i 150 grader varm ugn 15 minuter.
Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Ansa och strimla stjälksellerin.
Arrangera allt på ett fat.