En nyttig paj sprängfylld med nyttiga vitaminer.
Vegetarisk paj
Ingredienser (4 portion)
Deg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
75 g smör eller margarin
¾ dl kesella
Fyllning
6 champinjoner
½ purjolök
1 msk smör
1 röd eller gul paprika
10 körsbärstomater
250 gram keso
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl riven ost
salt
nymald svartpeppar
1 krm paprikapulver
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Deg: Arbeta ihop alla ingredienserna till en deg.
Tryck ut i en pajform.
Låt den stå kallt en stund i kylen.
Förgrädda på 200 grader i c:a 10 minuter.
Fyllning: Hacka svampen och strimla purjon.
Stek svamp och purjo i lite smör.
Dela paprikan i små bitar.
Blanda ihop paprikan, keson, äggen, mjölken och kryddorna.
Lägg ut purjo, svamp och körsbärstomater i det förgräddade pajskalet.
Häll över kesoblandningen och strö över osten.
Ställ in i ugnen c:a 30 minuter.