Vegetarisk paj

En nyttig paj sprängfylld med nyttiga vitaminer.

Ingredienser (4 portion)

Deg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
75 g smör eller margarin
¾ dl kesella
Fyllning
6 champinjoner
½ purjolök
1 msk smör
1 röd eller gul paprika
10 körsbärstomater
250 gram keso
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl riven ost
salt
nymald svartpeppar
1 krm paprikapulver

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Deg: Arbeta ihop alla ingredienserna till en deg.

Tryck ut i en pajform.

Låt den stå kallt en stund i kylen.

Förgrädda på 200 grader i c:a 10 minuter.

Fyllning: Hacka svampen och strimla purjon.

Stek svamp och purjo i lite smör.

Dela paprikan i små bitar.

Blanda ihop paprikan, keson, äggen, mjölken och kryddorna.

Lägg ut purjo, svamp och körsbärstomater i det förgräddade pajskalet.

Häll över kesoblandningen och strö över osten.

Ställ in i ugnen c:a 30 minuter.

Fler liknande recept