Ugnsstekt sill med bulgur och rödbetstzatziki

Att steka sill i ugnen är smidigt och genererar lite mindre stekos i köket. Dessutom är det enkelt och blirfantastiskt gott. Kokta rödbetor med crème fraiche blir friskt och vackert till.

Ingredienser (4 portion)

500 g färska rödbetor
1 dl créme fraiche
salt och peppar
600-800 g sillfilé
3 msk olivolja
salt och peppar
70 g pumpakärnor
4 portioner hel bulgur
70 g torkade tranbär
1 burk oliver utan kärnor
2 msk olivolja
½ msk vit balsamvinäger
salt och peppar
färsk basilika

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka rödbetorna tills de är mjuka. Beroende på storlek kan det ta allt från 30 till 50 minuter. Låt dem kallna, skala dem och riv dem
grovt. Blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

Klipp ryggfenorna av sillfiléerna och lägg dem med skinnsidan uppåt på en ugnsplåt, gärna på ett bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Låt stå i ugnen ca 15 minuter.

Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den svalna lite och blanda med pumpakärnor, tranbär, oliver, olivolja, vinäger, salt och peppar.

Servera sillen med rödbetszarziki och bulgursallad. Dekorera med basilikablad.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält