
En festlig och nyttig vardagsrätt är aldrig fel. I det här GI-receptet ingår bara goda ingredienser och slutresultatet blir därför perfekt utan att man behöver överanstränga sig.
En festlig och nyttig vardagsrätt är aldrig fel. I det här GI-receptet ingår bara goda ingredienser och slutresultatet blir därför perfekt utan att man behöver överanstränga sig.
4 kycklingfiléer
1 citron
några kvistar rosmarin
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salt
peppar
2 dl vitt vin
3 msk tomatpuré
persilja
2 dl svarta oliver
3 msk kapris
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda olivolja, citronsaft, pressad vitlök, hackad rosmarin, salt och peppar.
Pensla kycklingfilén med blandningen och lägg den i en ugnsfast form.
Koka ihop vin och tomatpuré. Tillsätt hackad persilja, kapris och oliver. Häll det över kycklingen.
Grädda i ugnen 20-25 minuter.
Servera med ris och grönsaker.