En nyttig GI-rätt som dessutom är mycket god. Så kan man beskriva dessa lättlagade ungsbakad auberginer. Det som blir över är nästan lika gott att värma upp dagen efter.
Den här tomatsåsen är god att ha med i receptet.
En nyttig GI-rätt som dessutom är mycket god. Så kan man beskriva dessa lättlagade ungsbakad auberginer. Det som blir över är nästan lika gott att värma upp dagen efter.
Den här tomatsåsen är god att ha med i receptet.
2 stora auberginer
400 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot, skalad och riven
2 dl tomatsås
1 burk röda bönor, avrunna
1 dl riven ost
olivolja
salt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela auberginerna på mitten och skär snitt i dem.
Ringla på olivolja, salta och peppra auberginehalvorna.
Grädda i ugn ca 20 minuter.
Hacka lök och pressa vitlöken. Fräs i lite olivolja tillsammans med köttfärs och morötter.
Häll i tomatsås och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.
Häll i bönorna och låt puttra i 10 minuter till.
Salta och peppra.
Lägg köttfärsen på auberginehalvorna och toppa med osten.
Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.
Servera med färska grönsaker.