Ugnsgratinerad aubergine med köttfärsröra

En nyttig GI-rätt som dessutom är mycket god. Så kan man beskriva dessa lättlagade ungsbakad auberginer. Det som blir över är nästan lika gott att värma upp dagen efter.

Den här tomatsåsen är god att ha med i receptet.

Ingredienser (4 portion)

2 stora auberginer
400 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot, skalad och riven
2 dl tomatsås
1 burk röda bönor, avrunna
1 dl riven ost
olivolja
salt
peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela auberginerna på mitten och skär snitt i dem.

Ringla på olivolja, salta och peppra auberginehalvorna.

Grädda i ugn ca 20 minuter.

Hacka lök och pressa vitlöken. Fräs i lite olivolja tillsammans med köttfärs och morötter.

Häll i tomatsås och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.

Häll i bönorna och låt puttra i 10 minuter till.

Salta och peppra.

Lägg köttfärsen på auberginehalvorna och toppa med osten.

Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.

Servera med färska grönsaker.

You May Also Like

1.Simon

Grymt gott undrar bara om det går lika bra att gröpa ur aubergine halvorna och steka innandömet blanda det med köttfärsröran för att sedan gratinera i ugnen?
2.Kenneth Schill

Man kan gröpa ur köttet, det har jag gjort.Är lika gott
3.Emma

Så himla gott! jag har gjort det flera gånger, fast jag brukar ha majs i också, superb!!
4.Henrik

Puss puss Emma
5.Nils

Även om det smakar ok så står inte smaken i relation med den till den tid som det tar att tillaga rätten tyvärr.
6.Anders Ivarsson

Bilderna som följer med recepten tar mycket kopieringspulver vilket gör att man undviker att skriva ut recepten.Vilken slutsats kan Receptcentralen dra av det?


* = Obligatoriskt fält