Svamp i alla dess former är oslagbart. Och kan det bli mer ekologiskt? I det här receptet finns flera av naturens tillgångar. Vilda råvaror är alltid att föredra. Smaken är överlägsen och de kräver inte så mycket energi när de framställs.
Trattkantareller med renskav och lingon
Ingredienser (4 portion)
1 liter rensade trattkantareller
2 hackade gula lökar (200 g)
cirka 100 g fryst renskav
50 g rucola
25 g smör
salt och peppar
Rårörda lingon
1 dl lingon
2 msk socker
Tillagning
Rör samman lingonen och sockret i en skål.
Tina skaven något och skär den i breda strimlor.
Stek löken i smöret i en stekpanna. Låt köttet steka med tills det är klart. Tillsätt svampen och fortsätt steka cirka 5 minuter på ganska hör värme. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner de rårörda lingonen och rucolan. Servera!