Trattkantareller med renskav och lingon

Svamp i alla dess former är oslagbart. Och kan det bli mer ekologiskt? I det här receptet finns flera av naturens tillgångar. Vilda råvaror är alltid att föredra. Smaken är överlägsen och de kräver inte så mycket energi när de framställs.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

1 liter rensade trattkantareller
2 hackade gula lökar (200 g)
cirka 100 g fryst renskav
50 g rucola
25 g smör
salt och peppar
Rårörda lingon
1 dl lingon
2 msk socker

Tillagning

Rör samman lingonen och sockret i en skål.

Tina skaven något och skär den i breda strimlor.

Stek löken i smöret i en stekpanna. Låt köttet steka med tills det är klart. Tillsätt svampen och fortsätt steka cirka 5 minuter på ganska hör värme. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner de rårörda lingonen och rucolan. Servera!

Fler liknande recept