Torskgryta

Nyttig fiskgryta med massor av grönsaker.

Ingredienser (4 portion)

8 skalade potatisar
1 purjolök
1 fiskbuljongtärning
3 dl vatten
400 g fryst torsk
salt
nymald svartpeppar
2 tsk körvel
3 msk hackad dill
1 liten burk musslor i vatten
100 g nyskalade räkor

Tillagning

Smula buljongen i en vid låg gryta och slå på vattnet.

Skiva potatisen och lägg den i botten av grytan.

Strimlad purjo och lägg den ovanpå.

Koka upp på högsta värme.

Skiva fiskblocket.

När potatisen kokat upp och kokat några minuter lägger man fiskskivorna över och kryddar lätt med salt, peppar och körvel.

Stäng av plattan, lägg på locket och låt koka färdigt på eftervärmen.

Grytan är klar när fisken är genomstekt, lägger man i musslor, räkor och dill och hettar upp hastigt innan grytan serveras.

Fler liknande recept