Tomat- och grönsakssoppa

En snabblagad, nästan fettfri och vitaminfylld soppa. Eftersom rotsakerna är som finast på sensommaren eller tidig höst är det då man ska göra den.

Vill man lyxa till soppan så är det gott med lite vitlöksbröd till.

Ingredienser (4 portion)

½ purjolök
1 morot
1 palsternacka
1 potatis
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad rosmarin
4 dl grönsaksbuljong från tärning
1 msk honung
400 g krossad tomat
1 burk kikärter
3 msk hacka bladpersilja
salt
svartpeppar

Tillagning

Strimmla purjolöken. Skala och slanta morot och palsternacka. Skala och tärna potatisen i småbitar.

Lägg grönsakerna i en kastrull tillsammans med rosmarin, buljong och honung. Pressa i vitlöken. Blanda väl och koka upp. Täck med lock och sänk värmen. Låt koka i c:a 15 minuter tills grönsakerna är mjuka.

Mixa de krossade tomaterna till en slät sås och häll i grytan. Tillsätt kikärtorna och persiljan. Koka upp under omrörning och servera.

Fler liknande recept