En nyttig thailändsk kycklinggryta med röd curry.
Thailändsk röd currykyckling
Ingredienser (6 portion)
1 gul lök
1 päron
15 cm citrongräs
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
6 strimlade kycklingfiléer
2 msk sesamolja
4 dl kokosmjölk
3-4 msk röd currypasta
1 kruka hackad thaibasilika
1 msk fish sauce
farinsocker
Maizenaredning
Tillagning
Skala och hacka lök och päron.
Dela citrongräset i 10-15 bitar.
Koka upp vattnet med buljongtärningen i en kastrull.
Värm hälften av oljan i wok eller en stor stekpanna och lägg i de strimlade kycklingfiléerna. Fräs tills all vätska kokat bort.
Ta upp den och lägg åt sidan. Häll i resten av oljan och fräs lök, päron och citrongräs under omrörning i c:a 2 minuter.
Tillsätt currypasta och thaibasilika. Bryn under omrörning i ytterligare 1 minut.
Häll på kokosmjölk och buljong, låt alltsammans småputtra i 3-4 minuter.
Red av såsen med maizenaredning. Smaka av med fish sauce och farinsocker.
Låt koka i minst 3 minuter till.
Ta bort citrongräset, lägg i kycklingen och låt koka upp.
Servera med ris.