
En god och lättlagad kycklinggryta som är både nyttig och som har ett härligt sting. Dessutom är den nästan laktosfri. Serveras med valfri matig sallad.
En god och lättlagad kycklinggryta som är både nyttig och som har ett härligt sting. Dessutom är den nästan laktosfri. Serveras med valfri matig sallad.
6 kycklingfiléer
3 msk smör
3 msk röd currypasta
6 dl kokosgrädde alt kokosmjölk
3 msk fisksås
2 msk brun farin
1 tsk salt
2-3 msk limesaft
2 purjolökar
3 stora sötpotatisar
Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Bryn dem i smöret. Lägg currypasta i en gryta och hetta upp så smaken utvecklas. Lägg över kycklingbitarna i grytan. Slå på kokosgrädde, fisksås, farinsocker, salt och limesaft. Låt puttra i 10 minuter.
Skölj och skiva purjolöken. Skala sötpotatisen och skär i grova bitar. Lägg grönsakerna i grytan. Låt puttra i ytterligare 5 minuter.