Thailändsk kycklinggryta i röd curry

En god och lättlagad kycklinggryta som är både nyttig och som har ett härligt sting. Dessutom är den nästan laktosfri. Serveras med valfri matig sallad.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

6 kycklingfiléer
3 msk smör
3 msk röd currypasta
6 dl kokosgrädde alt kokosmjölk
3 msk fisksås
2 msk brun farin
1 tsk salt
2-3 msk limesaft
2 purjolökar
3 stora sötpotatisar

Tillagning

Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Bryn dem i smöret. Lägg currypasta i en gryta och hetta upp så smaken utvecklas. Lägg över kycklingbitarna i grytan. Slå på kokosgrädde, fisksås, farinsocker, salt och limesaft. Låt puttra i 10 minuter.

Skölj och skiva purjolöken. Skala sötpotatisen och skär i grova bitar. Lägg grönsakerna i grytan. Låt puttra i ytterligare 5 minuter.

Fler liknande recept