Thailändsk kyckling

Lagom het kycklingrätt med thailändska smaker. Servera med ris.

Ingredienser (4 portion)

600 g kycklingfilé
1 msk smör
2 klyftor vitlök
½ chilipepparfrukt
1 msk röd currypasta
1 lime
1 dl hönsbuljong
1 burk kokosmjölk
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm nymald peppar

Tillagning

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.

Bryn dem i smör tillsammans med hackad eller pressad vitlök.

Krydda med salt och peppar.

Tillsätt hackad chilipepparfrukt, röd currypasta, saft och rivet skal från lime.

Späd med buljong och låt allt koka ihop 8-10 minuter.

Rör ner kokosmjölk, låt det koka upp och red av med vetemjöl utrört i lite vatten.

Servera med ris och sallad.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält