Thailändsk biffsallad

Smakrik sallad med kött och massor av grönsaker.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4 portioner glasnudlar
400 gram lövbiff
2 msk rapsolja
1 röd paprika
1 grön paprika
½ gurka
2 morötter
4 salladslökar
1 burk böngroddar
grovt hackad färsk koriander
sesamfrön
Dressingen
2 klyftor vitlök
1 dl hackade jordnötter
3 msk japansk soja
1 finhackad chilifrukt
1 msk sesamolja
1 msk råsocker
salt
nymalen peppar

Tillagning

Koka glasnudlarna enligt anvisningar på förpackningen.

Strimla biffen i 1/2 cm breda remsor. Salta och peppra lätt och stek i omgångar på hög värme i oljan i en stekpanna. Låt svalna.

Kärna ur och strimla paprikorna.

Skala och slanta morötterna.

Skär gurkan i tunna stavar.

Ansa salladslökarna och skiva tunt.

Skölj böngroddarna i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.

Hacka koriandern.

Skala och hacka vitlöken.

Hacka jordnötterna.

Blanda dressingen av vitlöken, jordnötterna, sojan, chilin, sesamoljan och råsockret. Smaka ev. av med lite salt.

Blanda dressingen med köttet.

Blanda med den stekta biffen och grönsakerna.

Strö över koriander och sesamfrön.

Fler liknande recept