
Det råder ingen tvekan om att fisk är nyttig mat. I kostråden från Livsmedelsverket rekommenderas att man äter fisk 3 gånger i veckan. Thaifiskbiffar är en färgstark och smakrik vardagsrätt eller enkel festrätt.
Det råder ingen tvekan om att fisk är nyttig mat. I kostråden från Livsmedelsverket rekommenderas att man äter fisk 3 gånger i veckan. Thaifiskbiffar är en färgstark och smakrik vardagsrätt eller enkel festrätt.
600 g färsk fiskfilé, t.ex. hoki, torsk eller kolja
2 limeblad eller skal från 1 lime
2 schalottenlökar
½ röd chili
½ tsk salt
1 tsk råsocker
2 msk fisksås (nam pla)
1 lime, saft
2 äggvitor
smör eller margarin
olja
Hacka fiskfiléerna fint och lägg dem i en skål.
Strimla limebladen tunt eller riv limeskal (bara det gröna).
Skala och hacka löken mycket fint, kärna ur och hacka chilin fint.
Tillsätt limeblad eller rivet limeskal, salt, socker, lök, chili, fisksås, limesaft och rör om.
Vispa äggvitorna till ett löst skum och vänd ner det i fisksmeten. Rör så lite som möjligt.
Forma tillsmå biffar och krama ur ev. vätska.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek sedan biddarna på svag värme, c:a 3 minuter på varje sida.
Servera med nudelsallad eller jasminris, matyoghurt med sweet chili-sås och en sallad.