En mild och värmande soppa. Gör man inte sin surkål själv så finns den att köpa på burk.
Surkålssoppa
Ingredienser (4 portion)
400 g rimmat sidfläsk
1 dl korngryn
1 ½ liter vatten
1 liten gul lök
400 g surkål
1 ½ tsk salt
½ tsk stött kummin
2 morötter
Till servering
1 dl hackad persilja
senap
Tillagning
Lägg sidfläsk och korngryn i en gryta.
Häll över vattnet och låt koka upp.
Skala och skär löken i klyftor.
Lägg lök och surkål i grytan.
Koka under lock på svag värme c:a 1 timme.
Ta upp fläsket och skär det i tärningar. Lägg tillbaka det i soppan.
Krydda med salt och kummin.
Skala och riv morötterna och blanda ner dem i soppan.
Låt koka ytterligare några minuter.
Strö över persilja.