
En superfoodsallad med lax. Salladen är full av vitaminer, antioxidanter och essentiella fetter.
600 gram laxfilé
4 tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1 vitlök
100 g solrosskott
1 rödlök
1 broccolibukett
kallpressad rapsolja
1 granatäpple
10 valnötter
2 msk pinjenötter
pressad lime
flingsalt
nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader och grill.
Klyfta paprikorna, halvera tomaterna och skala vitlöken. Lägg dem i en form, ringla på lite rapsolja och ugnsrosta i 20 minuter tills det får lite färg.
Bryt broccolin i mindre buketter och blanchera.
Strimla rödlöken tunnt.
Gröp ur kärnorna ur granatäpplet.
Hacka valnötterna grovt.
Blanda salladsbladen med de övriga ingredienserna och droppa i lite rapsolja.
Tärna laxen, salta och peppra, och stek den på hög värme.
Fördela allt på tallrikar och toppa med laxen.
Pressa över lite lime. Salta och peppra.