
En god danskinspirerad lunchrätt. Servera gärna med en iskall dansk öl.
En god danskinspirerad lunchrätt. Servera gärna med en iskall dansk öl.
4 rödspättafiléer
1 kruka romansallad
4-8 skivor danskt rågbröd
1 dl fint rågmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 nypa nymald svartpeppar
2 ägg
2 dl ströbröd
smör
citronklyftor
Remouladsås
2 dl majonnäs
2 msk finhackad ättiksgurka
1 msk hackad kapris
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1 nypa kayennepeppar
Blanda alla ingredienser till remouladsåsen och ställ kallt.
Blanda mjölsorterna och salt och peppar. Lägg på en tallrik.
Lägg ströbrödet på en annan tallrik.
Vispa ihop äggen i en skål eller djup tallrik.
Vänd spättafiléerna först i mjölet, därefter i det uppvispade ägget och sist i strö brödet.
Stek i c:a 3 minuter per sida i smör i en medelvarm stekpanna.
Dela rågbrödet i trianglar.
Fördela salladsblad, remouldsås, brödskivor, spättafiléer och citronskivor på tallrikar och servera med en kall dansk öl.