Stekt rödspätta med remouladsås och rågbröd

En god danskinspirerad lunchrätt. Servera gärna med en iskall dansk öl.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4 rödspättafiléer
1 kruka romansallad
4-8 skivor danskt rågbröd
1 dl fint rågmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 nypa nymald svartpeppar
2 ägg
2 dl ströbröd
smör
citronklyftor
Remouladsås
2 dl majonnäs
2 msk finhackad ättiksgurka
1 msk hackad kapris
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1 nypa kayennepeppar

Tillagning

Blanda alla ingredienser till remouladsåsen och ställ kallt.

Blanda mjölsorterna och salt och peppar. Lägg på en tallrik.

Lägg ströbrödet på en annan tallrik.

Vispa ihop äggen i en skål eller djup tallrik.

Vänd spättafiléerna först i mjölet, därefter i det uppvispade ägget och sist i strö brödet.

Stek i c:a 3 minuter per sida i smör i en medelvarm stekpanna.

Dela rågbrödet i trianglar.

Fördela salladsblad, remouldsås, brödskivor, spättafiléer och citronskivor på tallrikar och servera med en kall dansk öl.

Fler liknande recept