Stekt lax på spenatbädd med tartarsås

Snabblagad och läcker vardagslax med nyttig spenat och nästan ingen disk.

Ingredienser (4 portion)

4 portionsbitar laxfilé
1 msk raps- eller olivolja
250 g färsk spenat
1 dl crème fraîche
saften från 1 citron
2 msk kapris
½ dl hackad färsk persilja
salt
nymald vitpeppar
Till servering
kokt potatis
citronklyftor

Tillagning

Koka potatisen.

Värm oljan i en stekpanna.

Salta och peppra laxfiléerna och stek 4-5 minuter per sida tills de är genomstekta. Håll varma under aluminiumfolie.

Häll spenaten i stekpannan, salta och peppra och stek i nån minut. Rör om någon gång. Lägg spenaten på 4 tallrikar.

Värm crème fraîchen i stekpannan tillsammans med kapris, persilja och pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Det ska inte koka.

Lägg laxbitarna ovan på spenaten och toppa med såsen. Serveera med nykokt potatis och citronklyftor.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält