Lyxigare variant på pyttipanna med kantareller.
Sommarpytt
Ingredienser (4 portion)
8 stora färskpotatisar
400 g kokt eller stekt fläskkött
1 liter kantareller
1 liten gul lök
smör
salt
nymalen vitpeppar
bladpersilja
skivade rödbeter
äggulor med skal
Tillagning
Tärna potatisen i mindre bitar.
Tärna köttet.
Dela de större kantarellerna i mindre bitar.
Hacka löken fint.
Stek potatisen halvmjuk.
Forsätt steka potatisen tillsammans med den hackade löken.
Stek kantarellerna i en annan stekpanna. Vänta tills allt vatten kokat bort. Tillsätt smör och salt och vitpeppar.
Blanda kantareller och tärnat kött med lök och potatisen. Vänta tills allt är varmt.
Servera pytten med rödbetor, råa äggulor i skalhalvor, hel bladpersilja och salt och peppar.