Små filopajer med broccoli och oliver

Ett recept för gravida, passar extra bra till en buffé.

[ssba-buttons]

Ingredienser (12 portion)

1 paket filodeg, (6 stora ark)
250 g broccoli
2 dl matlagningsgrädde, 15 %
100 g riven ost
3 ägg
1 tsk dillfrö
salt och peppar
olivolja, att pensla med
12 blad salvia

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader och låt filodegen tina.

Koka broccolin mjuk, fortast går det om den är skuren i mindre bitar. Häll av vattnet och mixa broccolin slät tillsammans med grädden. Tillsätt osten och äggen och rör det hela till en slät massa. Häll i dillfrön och smaka av med salt och peppar.

Smörj en muffinsplåt eller ställ engångsformar på en plåt. Vecka upp filodgen till hälften så att arken ligger vikta en gång. Klipp där arken är vikta och klipp sedan alla 12 arken i fyra lika stora kvadrater. Det går bra att klippa alla på en gång. Lägg fyra ark i varje muffinsform och klicka i broccolismeten. Rufsa till filospetsarna som sticker upp och pensla spetsarna med lite olivolja.

Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Dekorera med salviablad.

Fler liknande recept