Sesamtofu med pak choi

Nyttig vegetarisk wokrätt med tofu. Den går dessutom snabbt att tillreda.

Är det någon som tvunget vill ha kött istället kan man ersätta tofun med lövbiff.

Ingredienser (4 portion)

1+1 msk sesamolja
300 g marinerad tofu
600 g wokgrönsaker
3-4 pak choi, halvera de största bladen
400-500 g bambuskott på burk
2-3 strån limegräs, skivad i mindre bitar
Dressing
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
2 msk sesamfrön
2-3 msk nypressad lime

Tillagning

Hetta upp 1 msk sesamolja i en wokpanna eller stor stekpanna.

Woka eller stek tofun i c:a 4 minuter tills den är gyllengul. Lägg tofun på en tallrik.

Tillsätt ytterligare en msk sesamolja i pannan och stek wokgrönsakerna, pak choi och avrunna bambuskott i c:a 5 minuter. Woka/stek i två omgångar om det inte får plats.

Blanda ingredienserna till dressingen.

Tillsätt dressing och tofu till grönsakerna i pannan. Lpåt allt bli varmt och strö sen över limegräset.

Fler liknande recept